Huawei P9 преоткрива мобилната фотография

На ексклузивно събитие вчера Huawei представи на българския пазар дългоочаквания Huawei P9. Флагманът с двойна камера поставя нов стандарт в смартфон фотографията и е първият, разработен съвместно с легендарната марка за фотооптика Leica. Моделът преоткрива снимането със смартфон, давайки възможност на потребителите да улавят едновременно цветни кадри с дълбочина и яркост и удивителни черно-бели изображения. RGB сензорът на Huawei P9 записва информацията за цветовете, докато монохромната камера улавя силуетите и детайлите във висока резолюция.

За доброто настроение на гостите по време на премиерата на P9 в България се погрижиха Мария Силвестър и Любо Киров. Един от вълнуващите моменти от събитието беше представянето на пълната версия на новата телевизионна реклама на Huawei P9 с участието на Хенри Кавил и Скарлет Йохансон, глобални посланици на серията Huawei P9. Показвайки събирането на две световни звезди в Шанхай и Холивуд, рекламният клип символизира партньорството между Huawei и Leica и динамичната комбинация от автентични цветове с монохромна детайлност.

В смартфона е вградена система Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH от две камери с 12 MP цветен (RGB) и 12МP монохромен сензор. Изображенията от всеки сензор се комбинират в перфектния кадър, придавайки неповторимия Leica почерк на изображенията. Двете задни камери на P9 работят в синхрон, за да позволят на потребителите да създават изображения с изключителни детайли, дълбочина и цвят.