fbpx Родна шоколадова фабрика сменя собственика | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Родна шоколадова фабрика сменя собственика

Родна шоколадова фабрика сменя собственика

Българската компания Престиж, водещ участник на българския пазар на шоколадови и захарни изделия сменя собственика си. Инвестиционни фондове, консултирани от Сити Венчър Кепитъл Интернешънъл (CVCI) и от Ен Би Джи Ай Прайвит Екуити (NBGI) са сключили обвързващи договори за придобиването на Престиж 96 ООД.  Настоящите акционери в Престиж ще запазят миноритарен пакет в дружеството. Сделката ще приключи след изпълнението на определени условия, включително получаването на съответните регулаторни разрешения.

Сунил Наир, управляващ съдружник в Си Ви Си Ай и регионален директор за Европа коментира: „Основателите и ръководството на Престиж са изградили много впечатляващ бизнес през последните 15 години, с отлични брандове, добри маржове и производствени съоръжения от световна класа. Ние очакваме с нетърпение да изведем Престиж до следващото ниво в неговия жизнен цикъл. Това придобиване е до голяма степен част от стратегията на Си Ви Си Ай за подкрепа на потребителя на развиващите се пазари. То изразява нашия ангажимент към висококачествения бизнес със силни пазарни позиции, който обслужва потребителя на развиващите се европейски пазари”

Настоящите съдружници в Престиж споделят: „Настоящата инвестиция от Си Ви Си Ай и Ен Би Джи Ай свидетелства за постиженията на Престиж, неговото ръководство и служители при превръщането му във водещ участник в сектора на шоколадовите и захарните изделия в България. Това партньорство ще изведе компанията до нов и вълнуващ период на развитие, който несъмнено ще донесе огромни ползи за всички, които са ангажирани с Престиж.”

 

Facebook коментари