Български фотографи с отличия

Българският фотограф Емил Рашковски от София бе обявен за победител в националния конкурс, в рамките на престижните Световни награди за фотография на Sony за 2015. Творбата-победител на Рашковски „A Dreamscape” бе избрана за най-добра фотография, дело на български фотограф, в една от 10-те любителски категории в тазгодишното издание на Световните награди за фотография на Sony, най-големият конкурс за фотография в света.

Магичният пейзаж, спечелил наградата, е заснет в края на август 2014 г. на Страшното езеро, на 2465 надморска височина в Национален парк Рила, България. Мястото е популярна туристическа дестинация, тъй като съчетава красиво езеро, заобиколено от скалисти планини с уютен, построен в близост заслон.

Подгласници в конкурса са Красимир Матаров и Бойчо Костадинов. Sony обяви и победителите в категориите „Любителска“ и „Младежка“, както и първият победител в новата категория „Снимка с мобилен телефон“ в рамките на най-големия фотографски конкурс - Световните награди за фотография 2015 на Sony.

Българският фотограф Ясен Георгиев е запечатал един наистина вълшебен миг от своите пътешествия и неговата снимка е отличена като победител в подкатегорията си.

Пристигнали от четирите краища на света и обхващащи огромна палитра от теми, победителите в трите категории са избрани сред 90,000 кандидатури, участвали в Световните награди за фотография 2015 на Sony.

Постиженията на 14-те победители са изключителни не само от гледна точка на голямата конкуренция, а и поради факта, че победителите не са професионални фотографи; те са просто хора, които обичат фотографията. Победителите са от различни точки на света - от Мексико до Малайзия, а най-младият сред тях е Стефани Анджо от Великобритания, която е само на 14 години.


 

Facebook comments