fbpx В Деня на Земята кампания ще събира ненужни дрехи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

В Деня на Земята кампания ще събира ненужни дрехи

На 22 април (събота) по случай Деня на Земята българският бранд TexCycle, който е специализиран в събиране, сортиране, дистрибуция и рециклиране на употребявани дрехи, обувки и други текстилни изделия ще стартира кампания за събиране на дрехи в София. Тя ще се проведе в Sofia Ring Mall от 22 до 29 април, където всеки желаещ ще може да предаде ненужните вече дрехи и да научи повече за това как да удължи живота им и какво става с тях след като попаднат в контейнерите за дрехи.

На 22 април (събота) от 15:00 до 18:00 часа и на 23 април (неделя) от 14:00 до 16:00 часа ще бъдат проведени и арт работилници „UpCycle с TexCycle“, по време на които деца и подрастващи ще могат да научат повече за оползотворяването на текстила и да изработят пана и торбички от стари дрехи.

В Деня на Земята екипът на TexCycle ще вземе участие и в дискусия по темата за рециклиране и оползотворяване на текстилни и други продукти, организирана от За Земята, Грийнпийс – България и Българска фондация „Биоразнообразие“, която ще се проведе в Клуб за естетическо възпитание на артиста (K.E.B.A). Събитието ще се проведе от 13:00 до 19:30 часа и ще започне с размяна на стари запазени дрехи, аксесоари и книги, на които талантливи артисти ще вдъхнат нов живот. Срещата ще продължи с прожекция на филма „The true cost“, който ще даде началото на дискусията по темите за опазване на околната среда и устойчивото бъдеще на нашата планета.