fbpx Българският здравословен снакс Rice UP! с две световни награди за иновации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българският здравословен снакс Rice UP! с две световни награди за иновации

 

Българският бранд RICE UP! Чипс със суперсемена зае първо място сред европейските иновативни продукти в надпреварата SIAL Innovation в рамките на SIAL JAKARTA, в което се включиха над 1100 участници от 27 страни.

Чипсовете Rice UP! изпревариха на финала конкуренти от Англия, Франция и Русия, селектирани сред  37 ТОП иновативни продукти от международното жури.
„Това е още едно признание на световен форум за качеството и иновативността на здравословните снаксове RICE UP!“, сподели Мая Герасимова, търговски и маркетинг директор на „НУХЕЛТ“ АД, която получи грамотата от Ксавиер Терлет, основател и президент на XTC World Innovation, на гала церемония по награждаването, „Журито оцени високо вкусната здравословна комбинация от пълнозърнест кафяв ориз, супер семена и зехтин, веган продукт без глутен, без пържене, който следва най-новите световни тенденции за здравословно хранене“.

Rice UP! чипс със супер семена се класира на финала и на конкурса SEAL Middle East в Абу Даби, в силната конкуренция на 110 иновативни продукта от 5-те континента.

Високото признание дойде само няколко дни след като младата българска компания „НУХЕЛТ“, производителят на здравословни снаксове от кафяв ориз с бранда Rice UP! навърши 1 година, в която успя за „завладее света“. Днес освен ясно изразено присъствие на българския пазар, продуктите са достигнали до 6-те континента, а износът е в над 40 държави.

Rice UP! е комбинация от пълнозърнест кафяв ориз, супер семена и зехтин, който следва най-новите световни тенденции за здравословно хранене. Това е единственият оризов чипс на европейския пазар, който се произвежда от цели зърна пълнозърнест ориз, а не по обичайната практика да се използват оризови пелети. По този начин стъпката от чистата суровина до крайния продукт е само една и здравословните ползи на оризовото зърно са съхранени в най-голяма степен.