fbpx Лидл България трансформира програмата си „Ти и Lidl“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Лидл България трансформира програмата си „Ти и Lidl“

Лидл България трансформира най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“. Промяната идва след проучване на нагласите и нуждите на местните общности и неправителствените организации, както и допитване до институции и медии относно актуалните национални приоритети и предизвикателства.

Целта е програмата е да продължи да подкрепя още по-успешно гражданския сектор, за да допринесе хората да водят по-качествен и пълноценен начин на живот в цялата страна. Обновената програма ще продължи финансирането на социално значими граждански проекти под името „Ти и Lidl за нашето утре“.

В сърцевината на трансформацията е разширяването на броя на областите. Новата категория на финансиране - #BeFair, е насочена към проекти за социална справедливост и равенство, а областта #BeActive адресира инициативи, свързани с активния начин на живот. Тя ще обхваща както действия за подобряване на физическото здраве, така и такива, развиващи гражданската активност и подобряване на обществената среда. Специална нова категория под името #BeVocal ще подкрепи медийни и журналистически проекти, за да подпомогне популяризирането на гражданската енергия в страната и добрите примери. Тя се осъществява в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти–България. Традиционно Лидл България ще продължи да подкрепя и граждански идеи, насочени към опазване на околната среда - #BeGreen, и безценните ни култура и историческо наследство - #BeLocal.

За първи път програмата отваря врати и за проекти на младежи под 18 годишна възраст.

От тази година фондът ще се събира през есента, а сумата, която Лидл България ще дарява на всеки касов бон между 18 септември и 18 октомври ще бъде 5 ст. Възможността за кандидатстване за финансиране ще е в периода 18 септември и 28 октомври.