fbpx Промени в структурата на HPE, дългогодишният шеф Ираван Хира напуска | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Промени в структурата на HPE, дългогодишният шеф Ираван Хира напуска

„Хюлет Пакард Ентерпрайс, управляван от Селектиум“ представи нова, по-гъвкава структура, която ще допринесе компанията да работи с по-силен фокус към локалния пазар. Целта на трансформацията е да добави конкурентно предимство, изградено върху експертизата, както и развитие на нови бизнес модели, свързани с пазарните тенденции и трансформацията в съвременната бизнес среда.

Като част от новата структура професионалният принос на Мария Косанова, ще се разшири от мениджър „Технологични услуги“ към позицията търговски директор.  В новата си роля Мария ще ръководи търговския екип и отдела, който отговаря за доставката на технологичните услуги на „Хюлет Пакард Ентерпрайс, управляван от Селектиум“.

“Ще запазим фокус върху доставката на ИТ решения, които ще са двигател в настоящия бързо променящия се свят, ще продължим да бъдем все така отдадени като екип и ще поставяме винаги на първо място важността на партньорската мрежа за развитието на устойчив бизнес. В тази връзка ще стартираме и предлагането на нова услуга “ИТ модел базиран на потребление, на място при клиента“, която да адресира новите пазарни възможности с висок потенциал.”, споделя Мария Косанова.

След 20 изключителни години, споделени в компанията, Ираван Хира реши да продължи професионалния си път към нови и вълнуващи приключения, но компанията ще продължи да следва неговия позитивен подход. В допълнение, българският екип ще може да се възползва от професионалния опит на словенския екип, като част от клъстер, ръководен от Изток Кланчник, който ще поеме позиция на управляващ директор за България. Изток е водеща фигура в HP, HPE и Селектиум Словения през последните 10 години, а понастоящем той ще се фокусира върху растежа на бизнеса в България, споделяйки постигнатия успех на колегите от Словения през последните 5 години.