fbpx Интересът към Бизнес чатовете на Viber става все по-голям | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Интересът към Бизнес чатовете на Viber става все по-голям

етикети

В световен мащаб миналата година потребителите на Viber са получили 73% повече бизнес съобщения за транзакции (актуализации на плащания, потвърждения на поръчки и напомняния за срещи), отколкото през 2021 г. Броят съобщения, които представляват разговори в реално време между компании и потребители, в които потребителите задават въпроси, получават съвети за продукти или следпродажбена поддръжка и споделят обратна връзка, се е увеличил със 17%. Ръст от 11% има и при промоционалните бизнес съобщения, като специални оферти, отстъпки и ваучери.

Функцията Бизнес чатове носи добавена стойност за потребителите, тъй като 69% от участниците в първоначалното проучване в Централна и Източна Европа са с положителна нагласа спрямо Бизнес чатовете, а повече от 55% искат да получават съобщения там. Два месеца след пускането на пазара положителните отзиви на потребителите показват, че те наистина оценяват Бизнес чатовете, тъй като функцията поддържа кореспонденцията им организирана и им спестява време.

Функцията Бизнес чатове позволява по-ефективна комуникация и за компаниите. Последните данни показват, че процентът на видяните бизнес съобщения от стартирането непрекъснато нараства. Средната честота на отваряне нахпромоционалните съобщения е над 6% в сравнение със средата нa февруари - средата на март миналата година. Тази тенденция показва, че потребителите предпочитат да имат контрол и да персонализират изживяването си в приложението.