fbpx Млади предприемачи демонстрират умения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Млади предприемачи демонстрират умения

Млади предприемачи демонстрират умения

Български ученици, занимаващи се с предприемачество, впечатлиха Европейската комисия с Международния панаир на тренировъчните фирми. ТФ ФЕСТ 2014 официално е включен в проявите от Седмицата на малките и средните предприятия заради приноса си в развитието на бизнеса.

Тази година феста е по-различен и с голямото разнообразие от браншове, в които работят изложителите. Виртуалните фирми са от секторите: храни и напитки, туризъм, организация на събития, реклама, търговия със сувенири, търговия с облекла, с бижута, с автомобили и със стоки за бита, фотография. Има също банки и застрахователни компании. Новост тази година са канторите за търговия с антики, картини и книги, както и представянето на училища по изкуствата.

Фактът, че има повече фирми, свързани с производството и индустрията, е добър знак за развитието на икономиката, защото показва какви са интересите и нагласите на бъдещите мениджъри, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който е партньор на ЦУТФ в инициативата.

В продължение на два дни младите предприемачи ще демонстрират своите знания и умения в 13 конкурса. Ще бъдат оценени най-добрите щанд, екип, каталог, рекламни материали, презентации, уеб сайт. Ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ, но не само по красота, а и по мениджърски умения. Ще бъдат дадени призове за социално отговорен бизнес, за защита на интелектуалната собственост, за туристическа оферта.

Проявата се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката. Мрежата обединява 377 фирми в 52 селища у нас. Всяка година 5000 ученици и студенти преминават обучение в такава фирма. ТФ ФЕСТ е включен в сборник на Европейската комисия като добра практика в обучението по предприемачество.