fbpx Интерес към BG домейни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Интерес към BG домейни

етикети

Домейните от зоната „.BG” вече съставляват около 10% от всичките 60 000 домейна, регистрирани в най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тенденцията е любопитна, предвид факта, че фирмата предлага интернет имена от българската национална домейн зона от февруари 2011 година. Само през миналата година пък около 20% от всички регистрирани в СуперХостинг.БГ домейни са в националната зона. Очакванията са търсенето на „.BG“ домейни да нараства, особено тази година, в която се очертава бум на електронната търговия у нас.

„Домейните от зоната .BG са ценни с високото доверие на потребителите към фирмите, които са ги регистрирали, поради по-сериозната процедура и документите, които са необходими за регистрация. Когато навлязохме на пазара на .BG домейни ние си поставихме за цел да ги направим още по-достъпни за българските фирми, организации и физически лица, улеснявайки максимално процедурата по регистрация и същевременно запазвайки високото доверие на потребителите в този тип домейни. СуперХостинг.БГ предлага максимално улеснена и бърза регистрация, при това на много достъпна цена и новата ни промоция по случай Трети март е част от тези наши усилия“ - посочва Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

Като предимства на .BG имената той посочи и факта, че в тази домейн зона все още има много възможности за съчетаване на различни комбинации на български и на английски език, което дава свобода на новите собственици на уебсайтове. „Освен това, ако бизнесът ви е свързан с България, използването на български домейн би допринесло за маркетинговата ви стратегия и изграждането на вашата марка“ - добави Методи Дреновски.