fbpx ИТ компанията Veritas открива свое представителство у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ИТ компанията Veritas открива свое представителство у нас

Количеството информация в световен мащаб расте бързо, като до 2020 г. се очаква да достигне го 44 зетабайта. В резултат, управлението на данните, които компаниите и организациите събират и съхраняват, се превръща в огромно предизвикателство. През следващата година възвръщането на контрола върху бизнес данните ще бъде по-важно от всякога. Предстоящи промени в законодателството на ЕС предвиждат по-строги мерки, включително и сериозни глоби за тези, които не ги спазват.

Световният лидер в областта на информационния мениджмънт Veritas повери развитието и координацията на бизнеса си в България на Зорница Сачкова и ще продължи да инвестира и развива бизнеса си в България.

Veritas, чиято централа се намира в Маунтин Вю, Калифорния, разработва и предоставя в световен мащаб решения за архивиране и възстановяване на информация, управление на непрекъсваемостта на бизнес процесите, управление на информацията и нейното съхранение. Портфолиото на компанията е фокусирано върху съвременните нужди на бизнеса и цели да опростява информационното управление. Продуктите са разделени в две основни направления – решения, гарантиращи наличност на информацията и решения за анализ на информацията. Първите, осигуряват на потребителите достъпност до необходимите им данни по всяко време независимо къде се съхраняват.

Втората категория продукти помагат на компаниите да анализират и осъзнаят информацията, която притежават, да се поучат от нея и да използват наученото за взимане на по-добри решения, осигуряващи им още по-успешен бизнес.

Глобално проучване, проведено от Vanson Bourne, по поръчка на Veritas, сочи че до 2020 г. непроверените данни биха достигнали еквивалента на 891 млрд. щатски долари в разходи по съхранение и поддръжка, които биха могли да бъдат спестени. Проучването идентифицира т.нар dark data като една от основните заплахи за организациите. Под термина dark data се разбира масив от данни, чиято стойност не е определена и може да съдържа както ценна бизнес информация, така и непотребни данни, които хабят ресурси.

Според изследването на Vanson Bourne, Германия и Великобритания са най-нехайни по отношение на dark data, като съответно 66% и 59% от съхраняваните в тези страни данни попадат в тази категория. По-малки държави като Швейцария и скандинавските страни съхраняват и работят със значително по-малък обем ненужни или опасни данни.