fbpx Над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“

Над 100 кандидатури в конкурса „Наградите на БАИТ“

108 кандидатури от 85 личности, компании и институции в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2016 г. са подадени до крайния срок за регистрация. Традиционно се запазват активността и голямата конкуренция във вече утвърдените категории Образователна награда (20 кандидатури), Мобилни решения (14 регистрации) и Журналистически принос (11 кандидатури).

Интерес у ИКТ бизнеса предизвикаха и новите категории, които бяха въведени тази година с оглед актуалните тенденции в развитието на ИКТ сектора. 

7 регистрации са направени в категорията Internet of Things, в която предстои да бъде отличен разработен и действащ проекти или продукт в областта на Интернет на нещата, създаден от или с активното участие на български личности или екипи.  

За категорията Значителен корпоративен ИКТ проект, в която се конкурират ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина, бяха подадени 8 кандидатури.

Разширяването на възрастовия диапазон на категорията за студенти, която беше трансформирана в Младежка награда оправда очакванията. Броят ученици, които кандидатстват със собствена разработка или продукт въз основа на ИКТ, надвишава броят на студентите, което е доказателство за потенциала на младото поколение, което все още не е икономически активно.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните категории. 

Съгласно промените в регламента тази година носителят на Специалната награда на БАИТ ще бъде определен с решение на журито чрез вътрешни номинации.

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на м. февруари. Освен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.