fbpx Нови образователни възможности по програмиране за ученици и студенти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нови образователни възможности по програмиране за ученици и студенти

От тази есен програмата на Шафхаузенския технологичен институт за обучение по програмиране за деца вече ще обхваща и България.

ИТ обучението за деца в училищна възраст се базира на методологията на SIT, чиято цел е да подготви младежите не само за съществуващите компютърни професии, а за бъдещите специалности в сферата на науката и технологиите.

В момента институтът набира учители за школата „SIT Programming School“ в България. Освен преподаватели-професионалисти, такава роля могат да поемат и студенти и софтуерни специалисти.

Преподавателите от школата „SIT Programming School“ работят по гъвкав график, обичайно през делничните дни от 15:30 до 20:15 часа, а през почивните дни - от 9:15 до 20:00.

За желаещите да станат преподаватели в началното ниво, обхващащо 2–5 клас, не се изискват специализирани знания и умения от сферата на програмирането. Тук основна роля има желанието за работа с малки деца. Средното ниво, което обхваща младежите от 6 до 10 клас, предполага опит с програмни езици като Python и C++.  Най-високото ниво в школата обхваща децата от 11 клас и за преподавателите е важно да имат не само задълбочени познания в сферата на софтуера, но също и опит в реални проекти, в това число управление на проекти и работа с индустриални ИТ системи.

Повече за школата „SIT Programming School“ и как може да се кандидатства за учител, може да видите ТУК

Основан в Шафхаузен, Швейцария, през 2019 г., Шафхаузенският технологичен институт(https://sit.org) е швейцарска международна образователна и изследователска институция, ръководена от учени от световно ниво. SIT търси начини за справяне с глобалните предизвикателства на съвремието чрез наука, технологии и образование. Проектът разчита на мрежа от индустриални и други партньори, включително най-престижните университети в света и водещи учени в областта на компютърните науки, физиката и бизнеса.