fbpx "Умна" шпионка ни показва на телефона кой звъни в дома ни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Умна" шпионка ни показва на телефона кой звъни в дома ни

Френският концерн Legrand – световен лидер в производството на продукти и системи за електрически инсталации и информационни мрежи с над 100-годишна история, представи днес пред медии своята иновативна програма ELIOT в областта на Internet of Things. Тя e ключов елемент от стратегията на компанията за развитие на свързани устройства, предназначени за „умните домове“, предоставящи нови ползи за потребителите.
Продуктите със знака ELIOT се отличават с изключително стилен дизайн, иновативност, интуитивност и богати възможности за персонализация. Компанията представи фокусно три от тях.

Новият видео домофон CLASSE 300X13E превръща всяко жилище в свързан дом, който лесно може да се контролира отвътре и от разстояние с помощта на смартфон. Интегрираната Wi-Fi връзка позволява свързването със смартфон и управление само с едно докосване, благодарение на специалното приложение.

Smarther е елегантен, свързан термостат с интегрирана Wi-Fi връзка, чрез който лесно управлява отоплението, охлаждането или промяна на температурата в дома само с едно докосване от приложение през смартфона. 

Свързаната видео шпионка не изисква окабеляване и инсталирането му е изключително лесно. Необходими са единствено директна връзка с Wi-Fi мрежа и инсталирано приложение на мобилно устройство. Чрез нея потребителите получават като съобщение снимка при позвъняване на вратата и могат да видят посетителите си – независимо дали са си вкъщи или са извън дома.

„Целта на програмата ELIOT е обединение в обща програма на свързаните ни устройства. ELIOT продуктите са подходящи както за реновация на съществуващи сгради, така и за новостроящите се. Трансформацията на стандартните електрически инфраструктури към „умни” свързани устройства на практика увеличава комфорта на потребителя в дългосрочен план. Тя прави иновациите на компанията ни широко достъпни.“, сподели Людмил Даскалов – директор на Легранд България.