fbpx Стартира глобална благотворителна игра | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира глобална благотворителна игра

 

Служителите на „Catalyst България“ ще участва в глобално търсене на съкровища с благотворителна кауза. Екипите ще трябва да отидат на колкото може повече точки за определено време, да се справят с фото и видео предизвикателства, да отговарят на въпроси, да сканират кодове и още много неща, като се водят единствено от специално мобилно приложение. Целта е да се откриват „съкровища“, а те са различни задачи или благотворителни дейности, които екипите изпълняват чрез играта.  

По повод коледните празници компании от 40 страни ще се включат в първия по рода си 24-часов тиймбилдинг-търсене на съкровища с цел социална кауза, който е наречен „Go Team Go Give“. Участници са партньорите от световната мрежа за тиймбилдинг програми „Catalyst Global“, представена и у нас.

Играта е базирана на концепцията, че дарителството в група е източник на по-голямо щастие отколкото индивидуалното анонимно даряване.

Редица проучвания доказват, че човек се чувства по-добре, когато доброто дело му осигурява социални контакти. От „Catalyst Global“ смятат, че тази концепция е от голямо значение за разработването на ефективни програми за корпоративна социална отговорност (КСО) и демонстрират свой новаторски формат за осъществяване на групова благотворителност.  

В България ще участва целият екип на представителството, а конкретните задачи ще станат ясни в деня на събитието. Поредицата от предизвикателства ще са по маршрут в центъра на София, като стартът е рано - в 8:20 ч. сутринта, пред катедралата „Св. Александър Невски“.

Всеки от екипите по света ще играе играта “Go Team Go Give”, воден от мобилното приложение Go Team, което е специална разработка за тиймбилдинг на „Catalyst Global“.