fbpx Започна регистрацията за наградите на БАИТ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна регистрацията за наградите на БАИТ

Започна регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2016 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии.

В конкурса могат да участват всички компании от ИКТ бранша като категориите са 12.

За да отрази бързото развитие на ИКТ индустрията, тази година организационният комитет направи промени в категориите и регламента.

Въвеждат се две нови категории и възможност за кандидатстване на ученици. Нови са правилата и за Специалната награда на БАИТ.

Новите категории са Значителен корпоративен ИКТ проект и Internet of Things (Интернет на нещата), за които компаниите могат да подават кандидатурите си с най-актуалните си разработки и решения.

За „Значителен корпоративен ИКТ проект“ са допустими както ИКТ проекти на български не-ИКТ компании, така ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина. Журито ще оценява иновативност, мащаб, технологични, процесни и бизнес предизвикателства, потенциал за развитие на доставчика и клиента в резултат на изпълнения проект, принос за позиционирането на българския ИКТ сектор като надежден партньор.

В категорията Internet of Things ще бъдат отличени разработени и действащи проекти или продукти в областта на Интернет на нещата, създадени от или с активното участие на български личности или екипи. Ще се оценяват иновативност, бизнес и социален ефект, текуща клиентска база и потенциал за развитие. Проектът/продуктът трябва да има клиенти от минимум 6 месеца към датата на кандидатстване за наградата.

Промените в правилата за Специалната награда са – тя ще се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации, като за тази категория няма да се подават кандидатури.

С цел подкрепа и стимулиране на предприемаческото мислене и активността на младото поколение БАИТ взе решение да разшири възрастовия диапазон на кандидатите – досегашната категория „Студентска награда“ вече е „Младежка награда“ и в нея освен студенти могат да участват ученици, самостоятелно или в екип, които имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

В 6-тото издание на Наградите на БАИТ ще бъдат отличени още и носителите на награди в категориите: Образователна награда, Журналистическа награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, Мобилни решения, Развлекателен софтуер.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2017 г.