fbpx Стратегическо партньорство между УниКредит Булбанк и Технически университет - София за развитие на ИТ специалисти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стратегическо партньорство между УниКредит Булбанк и Технически университет - София за развитие на ИТ специалисти

УниКредит Булбанк започва стратегическо партньорство с Технически университет-София. В рамките на програмата „Дигитализацията в банкирането“ студенти от специалност „Компютърно и софтуерно инженерство“ ще имат възможност да научат повече за приложението на технологиите в развитието на банковия бизнес. Обучението, което  вече е включено в редовната бакалавърска програма, е с практическа насоченост и е разработено от специалистите в ИТ екипа на финансовата институция. В оборудваната от УниКредит Булбанк компютърна зала студентите ще имат възможност да проверят наученото на практика. Обучението по програмата е предвидено да завърши с решаване на практически казус.

Сред гостите на събитието бяха Андреа Тониети - директор „Хора и култура“ и член на УС на УниКредит Булбанк; Марио Колари - Главен оперативен директор и член на УС на УниКредит Булбанк; Даниел Джолев - заместник-директор „Дигитални и информационни технологии“; доц. д-р инж. Росен Радонов - заместник-ректор „Електронно управление“, проф. д-р инж. Огнян Наков – декан на Факултет „Компютърни системи и технологии“, представители на академичното ръководство на Технически университет-София и студенти.

В посланието си към студентите деканът на факултет „Компютърни системи и технологии“ проф. Огнян Наков заяви: „Радвам се на възможността да ви въведа в една нова образователна среда. Първо в буквалния смисъл на думата и второ - като начин на преподаване – съвместно с бизнеса“.

Обучителната програма „Дигитализацията в банкирането“ и оборудването на едноименната зала в Технически университет - София е продължение на ангажимента на УниКредит Булбанк в подкрепа на образованието. Месец по-рано – през февруари, като част от стратегическото партньорство на УниКредит Булбанк с Икономически университет – Варна беше открито споделено пространство Coworking Space за студенти.