fbpx Токените на Visa надхвърлят по брой физическите карти в обращение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Токените на Visa надхвърлят по брой физическите карти в обращение

От началото на пандемията ръстът на електронната търговия е над 50 %. Но с удобството на онлайн пазаруването се увеличават и очакванията на потребителите и търсенето на прости и сигурни трансакции. Visa изпревари потребителското търсене чрез услугата Visa Token Service, която замества 16-цифрените номера на сметките Visa с цифров токен, който само Visa може да отключи, като по този начин спомага за защитата на основната информация за сметката от измамници и лоши практики.

Токенизацията е в основата и на системите за мобилни разплащания. Ако мобилното или друго устройство на притежателя на картата бъде изгубено или откраднато, данните за картата му все още са защитени и потребителят може да отмени токена, без да анулира картата си. Броят на трансакциите на Visa в България с използването на уникален дигитален идентификатор нараства почти 4,7 пъти по-бързо всички други трансакции с Visa в периода юни 2021 г. - юни 2022 г.

Анализ на Visa показва, че при повече от 8600 издатели и 800 000 търговци, токените на Visa са довели до 28% спад в броя на измамите и 3% увеличение на броя на одобренията. По този начин продажбите на търговците са нараснали и същевременно са им спестени средства за разходи, свързани с измами.

В епоха, в която по-голямата част от финансовия ни живот се намира в облака, усъвършенстваните технологии помагат да се гарантира, че данните на клиентите са защитени, независимо къде се извършват трансакциите. Автентикация 2.0 – бъдещето на потребителската защита – се базира на токени и инструменти като Cloud Token Framework (CTF) на Visa, който е предназначен да подобри сигурността и да увеличи процента на одобрение на трансакциите, извършвани без използване на карта, за множество платежни услуги и устройства.