fbpx Намаляват цените за електронен подпис за лица с трайно намалена работоспособност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Намаляват цените за електронен подпис за лица с трайно намалена работоспособност

Доставчикът на удостоверителни услуги БОРИКА АД обяви нова, по-ниска цена за Квалифициран електронен подпис (КЕП) за лица с трайни увреждания. Пакетът включва смарт карта, четец и подпис с валидност 3 години и е на цена от 21 лева с ДДС.

Преференциалните ценови условия влизат в сила от днес, 1 декември 2020 г. За да се възползват от тях, е необходимо лицата да предоставят експертно решение от Териториална експертна лекарска комисия (ТЕЛК), без значение от процента на неработоспособност.

„В текущата ситуация на пандемия дигитализацията на административните услуги и процеси е от ключово значение за запазване живота и здравето на всички ни“, споделят от Дружеството. „Освен бърз и удобен, достъпът до административните услуги от днес ще бъде и значително по-евтин за хората с намалена работоспособност“.

Настоящите клиенти на услугата Квалифициран електронен подпис, които имат доказана трайна неработоспособност, имат възможност да преиздадат подписа си върху съществуващия им носител (карта) за срок от 3 години на стойност 5,40 лв. с ДДС. Родителите на деца под 18-годишна възраст също могат да се възползват от предложението, като за целта, освен решение на ТЕЛК, е нужно да носят със себе си и акта за раждане на детето.

Квалифицираният електронен подпис има силата на саморъчно положен подпис. С него могат да се подписват и подават електронни документи до различни административни служби, както и в системите за онлайн банкиране на повечето търговски банки в страната.