fbpx Стара Загора е домакин на Първия национален форум за модерна кухня | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Стара Загора е домакин на Първия национален форум за модерна кухня

В Стара Загора се провежда първият национален форум за модерна кухня, организиран от Шефс Клуб България и Българска асоциация за кулинарна култура, с подкрепата на общината Стара Загора.

“Всички говорим за маркетинг, реклама, качество на туристическия продукт, но в туризма най-важни са хората, защото те са тези, които създават и гарантират високите стандарти и качество”, подчерта при откриването министърът на туризма Илин Димитров пред участниците от цялата страна, които са бъдещите специалисти и професионалисти в туризма.

Той връчи грамоти за принос в опазването на българските национални традиции и автентична кулинарна идентичност на организаторите на събитието - Българската асоциация за кулинарна култура и Chef`s club България.

Форумът събра над 500 участници от цялата страната, включително ученици от 25 професионални гимназии по хранене, преподаватели и студенти. В днешния ден кулинарни презентации се правят от най-известни имена в бранша у нас и в чужбина.

Паралелно с кулинарния форум във фоайето на Културен център "Стара Загора"  се провежда и кулинарно изложение, което представя уникални храни, напитки, които могат да изпробват присъстващите, както и оборудване, облекло и консумативи за професионалистите.