fbpx Започва записването за А1 Бизнес академия в УНСС | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започва записването за А1 Бизнес академия в УНСС

Студенти от различни специалности на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще имат възможност да преминат през редица специализирани практически обучения с лектори от А1. Програмата А1 Бизнес академия е част от дългосрочното партньорство между А1 и УНСС. Тя има за цел постигането на по-добро взаимодействие между бизнеса и академичните среди в името на изграждане на практически знания и умения у младите хора, стартиращи кариерния си път. За да кандидатстват за А1 Бизнес академия, възпитаниците на УНСС трябва да са между 2 и 4 курс или в магистърска програма и да попълнят кратка регистрационна форма. Крайният срок за кандидатстване е 13 февруари, а обученията ще започнат в началото на март.

В рамките на програмата, която ще продължи до май 2022 година, експерти на А1 в сферата на маркетинг, финанси, управление на човешките ресурси, икономика и търговия ще преподават на студентите в четири направления. Участниците в направление „Финанси“ ще научат повече за работата в сферата на счетоводството и по-конкретно в областта на приходи и разходи, финансови отчети и контролна среда, а тези в „Маркетинг“ ще могат да придобият практически умения за инструментите на маркетинговата стратегия за изграждане на успешен бранд в дигитална среда, дигиталната реклама и развиване на бранда в социалните мрежи.

За студентите, които проявяват интерес към „Управление на човешките ресурси“, обученията ще са насочени към развитие на работодателска марка, привличане на таланти и изграждането на програми за развитие и обучение. В направление „Икономика/Търговия“ експертите от А1 ще споделят ценни съвети за спецификата на ICT бизнеса, малкия и средния бизнес и големите индустриални решения.

Обученията и в четирите направления ще включват теоретична част и практически задачи. В допълнение, участниците ще преминат и през редица тренинги за социални умения, които да подпомогнат кариерното им развитие, като „Ефективна комуникация“, „Презентационни умения“, „Емоционална интелигентност“ и др. При покриване на критериите за завършване участниците получават специален сертификат за успешно приключване на програмата.

Най-добре представилите се участници в А1 Бизнес академия ще получат покана да се включат в Лятната академия на А1, както и допълнителни награди. По време на Лятната академия участниците имат възможността да придобият реален опит в бизнес среда, като работят по приоритетни за компанията проекти. В периода от юли до септември те ще могат да работят под ръководството на ментор и да натрупат ценни знания и умения.