fbpx Изложение Ваканция&СПА Експо продължава до 15 март | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Изложение Ваканция&СПА Експо продължава до 15 март

Интересът към България като туристическа дестинация се увеличава. Българският туризъм е силен и създава много нови хоризонти. Това бяха част от думите на министъра на туризма на България, Зарица Динкова, която в Интер Експо Център официално откри българското туристическо изложение Ваканция&СПА Експо в сряда, 13 март. За първи път в над 20-годишната изложбена история на Интер Експо Център в церемонията по откриване се включи чуждестранен министър - Джоел Рандриамандранто, който оглавява туристическото министерство на Република Мадагаскар. Своето слово произнесе и управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов.

Организатор на изложение Ваканция&СПА Експо е Интер Експо Център. Международният форум се проведжа с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, Република Мадагаскар е държава-партньор, а основен партньор е България Еър. Посетителите на юбилейното 40-о издание посещават щандовете на 200 компании от Европа, Азия и Африка. С различни предложения откриваме участници от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия.

„Заради непрестанното усъвършенстване на българската туристическа оферта интересът към страната ни се повишава“, каза министър Зарица Динкова. Като основни елементи за положителните тенденции тя посочи реформите и изобилието от природни и културни дадености на страната. „България има какво да предложи на всеки свой гост“, категорична бе тя. И посочи първокласните родни черноморски и зимни курорти, СПА-условията, прекрасната природа и условията в хотелите. Министър Динкове отбеляза увеличението на туристическите нощувки през 2023г. с 12% спрямо предходната. 70% е ръстът при ранните записвания от Великобритания за наближаващия летен сезон, с 20% нараства интересът на туристите от Германия.

Мадагаскар – Островът на съкровищата

„Благодаря за гостоприемството“ каза на български Джоел Рандриамандранто, министър на туризма на Република Мадагаскар. Той определи изложение Ваканция&СПА Експо като формат с първостепенна важност, подчертавайки, че това е 40-ото издание на международния туристически форум. От името на своята страна Мадагаскар, която е държава-партньор на изложението, той благодари на организатора Интер Експо Център за предоставената възможност да представи родината си, определяна като „Същински Остров на съкровищата“.

„Присъствието ни е лице и на визията на Министерството на туризма на Мадагаскар към отваряне на държавата към нови държави, туристи и туристически дестинации. Участието ни е естествено продължение на последователната ни държавна политика“, сподели Джоел Рандриамандранто.