fbpx Карлсберг се стреми към постигане на 4 нули в устойчивото си развитие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Карлсберг се стреми към постигане на 4 нули в устойчивото си развитие

Карлсберг се стреми към постигане на 4 нули в устойчивото си развитие

Програмата за устойчиво развитие на Карлсберг Груп „Заедно към нулевия отпечатък“, обявена през юни 2017 г., призовава към решителни действия, насочени към големите предизвикателства като промените в климата, недостига на вода, загрижеността за човешкото здраве. Основните цели, върху които се фокусира, са четири: НУЛА въглероден отпечатък, НУЛА отпадни води, НУЛА безотговорна консумация и НУЛА инциденти, като всяка от тях е с конкретни цели към 2022 и 2030 година.
Компанията неотдавна обяви и създаването на Общност на младите учени, която ще помага за постигането на дългосрочните цели и амбиции на Карлсберг Груп за устойчиво развитие. Общността работи в партньорство с учени, университети и Изследователската лаборатория на Карлсберг, чиято основна цел е да разработят иновативни решения за справяне с промените в климата и недостига на водни ресурси.

Цялостната амбиция на Карлсберг Груп за нулев въглероден отпечатък вече дава осезаеми резултати. През 2017 г. Групата спря да използва въглища в девет пивоварни в Китай, като част от целта си да премахне напълно използването на въглища като гориво до 2022 г. Друга стъпка по пътя към намаляване на въглеродните емисии беше превръщането на пивоварната Карслберг Швеция във Фалкенберг в първата въглеродно неутрална пивоварна на Групата, която използва 100% биогаз и зелена електроенергия.

Карлсберг Груп намали въглеродните си емисии в световен мащаб с 16% в сравнение с 2015 г., а 46% от електроенергията на компанията сега идва от възобновяеми източници. Освен това Групата ускори прехода си към изпозлването на 100% щадящи климата охладителни системи, като си сътрудничи с избрани партньори за проектирането на съоръжения за охлаждане (хладилни витрини и наливни инсталации) и с изграждането на „най-щадящия климата бар в света. Вероятно“.

facebook коментари