fbpx Kaufland дарява пейки с кауза на Русе | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Kaufland дарява пейки с кауза на Русе

етикети

Kaufland България дарява на жителите и гостите на град Русе 10 пейки с образователни факти за река Дунав. Те са насочени към повишаване на общественото внимание към нуждата от опазване на втората по големина река в Европа. Новите градски придобивки ще бъдат разположени на едно от най-атрактивните и посещавани места в града – градския кей. Локацията е избрана със съдействието на Община Русе, като целта е изписаните върху пейките любопитни, но и тревожни факти за реката, да достигнат до възможно най-широк кръг от хора.

Дарението е в контекста на международната инициатива „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“. Тя се провежда в 10 страни по инициатива на подразделенията на най-голямата европейска ритейл група – Schwarz, част от която е Kaufland. Освен чрез дарителската акция, екипът на веригата у нас организира и почистване на част от брега на река Дунав край гр. Мартен тази събота, 3 септември.

С направеното дарение и последващата инициатива по почистване, Kaufland България засвидетелства за пореден път своя дългосрочен ангажимент към все по-актуалната екологична тема – замърсяването на река Дунав. Данните сочат, че от реката пият вода над 23 млн. души в Европа, но въпреки това, тя  е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година около 1000 тона пластмасови отпадъци се вливат от нея в Черно море.

Кампанията „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав“ се провежда в контекста на стратегията за пластмасата RЕset Plastic на групата Schwarz. Нейните устойчиви цели се основават на принципа „По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините“. Действията по изпълнението им са обединени в пет ключови сфери на дейност както на оперативно ниво, така и извън него: намаляване (REduce), редизайн (REdesign), рециклиране (REcycle), проучване (REsearch) и премахване (REmove), под която област попада и международната акция по почистването на Дунав. Той е насочен към отстраняване на вече попадналата в природата пластмаса.