fbpx Хакатон с награден фонд от 40 000$ предизвиква разработчици от цял свят | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Хакатон с награден фонд от 40 000$ предизвиква разработчици от цял свят

етикети

6-седмичен хакатон под наслов „The Worthy Web“ ще предизвика разработчиците от цял свят да създадат уеб приложения, помагащи на хората да живеят по-добре, да се свързват помежду си и да се справят с трудностите в пандемията и извън нея.Събитието се организира от Progress.    

Хакатонът започва днес и ще приключи на 24 май. Наградният фонд е в размер на 40 000 щатски долара, разпределени в различни категории.

Желаещите да се включат в хакатона могат да го направят по всяко време в рамките на следващите шест седмици. Изискванията за участие включват приложенията им да допринасят за доброто на обществото и да са създадени с продуктите за разработчици на Progress. Победителите ще бъдат избрани на база на позитивното влияние на приложенията върху света или обществото, качеството на идеята, цялостната разработка, както и начина на използване на продуктите на Progress. Категориите са общо девет, сред които „Най-добро приложение на Telerik UI for Blazor“, „Най-добро приложение на Telerik UI for Angular“ и „Най-добро приложение на KendoReact“.