fbpx BILLA инвестира 50 млн. лв. в изграждането на нова складова база до Стара Загора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

BILLA инвестира 50 млн. лв. в изграждането на нова складова база до Стара Загора

BILLA България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането на нова складова база, която ще обслужва районите на Централна и Южна България. Парцелът се намира до село Загоре, област Стара Загора, и обхваща територия от 55 декара. Площта на складовите помещения от 16,5 хил. кв.м е разпределена в сектори със сух и охладен склад, както и административна част. Обектът ще бъде сертифициран по международния BREEAM стандарт за зелено строителство, който гарантира, че складовата база е проектирана и ще бъде управлявана с минимален отпечатък върху околната среда и по най-високите стандарти за устойчивост.

„Изграждането на нашита втора складова база е естествено продължение на дългогодишните ни усилия за развитие на компанията и стремежа ни да прилагаме иновации в ритейл сектора. С оглед на активната ни експанзия в регионите на Централна и Южна България, дойде и необходимостта от изграждането на още едно депо, което да улесни логистичните процеси. Нашата основна цел е да постигнем по-голяма гъвкавост и ефективност, като съкратим времето за реакция и пътя на доставки до нашите над 150 магазина в страната“, сподели Валтер Волф, оперативен директор на BILLA България.

Откриването на складовата база, в близост до Стара Загора, планирано за първата половина на 2025 г., ще разкрие над 200 нови работни места. BILLA България ще осигури модерна и комфортна работна среда на служителите - ще бъдат обособени просторни социални помещения, зали за отдих, оборудвани кухни и външни беседки за почивка на открито. Всички работници ще имат богат набор от социални придобивки, като безплатна готвена храна на място, ваучери за пазаруване, допълнителна здравна застраховка и осигурен транспорт до близките населени места.