fbpx Visa въвежда Google Pay в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Visa въвежда Google Pay в България

Visa въвежда Google Pay в България в партньорство с Google и финтех компанията Revolut, за да предложи на потребителите и търговците лесни, бързи и сигурни мобилни разплащания.

Притежателите на карти Visa в България се присъединяват към 19 европейски държави, които използват технологията на Visa и Google за безконтактни мобилни разплащания. Базирана на технологията на Visa за токенизация, услугата Google Pay позволява безпрепятствени мобилни разплащания независимо дали става въпрос за пазаруване в магазин, онлайн или на път.   

Google Pay използва технологията за токенизация на Visa, която заменя чувствителната информация в разплащателните сметки на потребителите с цифров токен и така ги предпазва от злоупотреби. Като се има предвид, че дигиталните купувачи ще достигнат 2,1 милиарда в целия свят през 2021 г., технологията на Visa за токенизация играе основна роля за  обезпечаване на сигурността при дигиталните разплащания.

Потребителите в България ще имат възможност да активират Google Pay от съществуващите си банкови приложения, което ще им позволи да извършват безконтактни мобилни разплащания, независимо дали картата им е безконтактна, или не.

Навлизането на услугата в нови пазари се случва в момент, когато безконтактните трансакции в цяла Европа нарастват, защото все повече хора използват удобствата на разплащанията с едно докосване. През септември 2020 г. над 80 процента от трансакциите, извършени лице в лице с карта Visa, са били безконтактни.

„С дигиталния портфейл на Google Pay, потребителите в България ще имат още повече възможности да използват своите карти Visa, онлайн, в магазина или чрез мобилното приложение, каза Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър. Технологията на Visa предоставя на потребителите лесно и сигурно свързване на тяхната карта Visa с Google Pay. Бърза и удобна за настройка, услугата прави разплащанията в магазини и онлайн безпроблемни и осигурява същите защити и предимства на потребителите както традиционните разплащания с карти Visa. В контекста на отчитания силен ръст на трансакциите в онлайн среда в 20 европейски страни, не би могло услугата да бъде пусната в по-подходящо време."