fbpx Кеос София стартира първата менторска програма за жени в автомобилния бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кеос София стартира първата менторска програма за жени в автомобилния бизнес

Официалният вносител на Renault и Dacia в България – Кеос София, представя първата в автомобилния бранш менторска програма изцяло за жени -  D.R.I.V.E. Името кореспондира със заряда на нежния пол и спецификата на сектора. Началото и съвпада с Международния ден на жените зад волана – 24 юни, а продължителността ще бъде два месеца.

Програмата е разделена в 5 модула, всеки от които ще бъде воден от представител на Кеос София - експерт в областта си. Сферите, които ще бъдат засегнати са разнообразни: бизнес, комуникации, следпродажбено обслужване, човешки ресурси.

Участниците в инициативата ще се включат в бизнес казус, по който ще работят заедно с менторите си, ще опознаят моделната гама на представяните от Кеос София автомобилни марки и разберат как функционира отвътре една от най-успешните компании в бранша. На финала всеки успешно преминал програмата ще получи сертификат за завършване и препоръка за представянето си.

„Добавената стойност на менторската програма е, че дизайнът и е създаден от жени за жени. Изключително ценен ще бъде личният контакт с професионалисти, доказали експертизата си в толкова интересен бранш като автомобилния. В неговите основи са залегнали сфери, характерни за всеки успешен бизнес:  маркетинг, финанси, човешки ресурси и други, но допълнение с много емоция. Искаме да дадем шанс на повече млади дами да открият професионалното си поприще в него.“  – сподели Калина Йорданова, изпълнителен директор на Кеос София.

Според резултатите от проведеното от Кеос София изследване на тема полово равенство, средният дял на дамите в колектива на една компания в автомобилния сектор в България е 36,3%. От тях 26,6% са на висше управленско ниво. От друга страна, България продължава да е сред лидерите в Европа по дял на жени на мениджърски позиции с над 40%.

Участие в програмата могат да вземат студенти или наскоро завършили млади професионалисти от нежния пол между 18 и 25 години, а кандидатстването вече е отворено като се попълни формата на линка ТУК