fbpx Киселото мляко ще продъжава да е емблема на страната ни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Киселото мляко ще продъжава да е емблема на страната ни

Министерството на икономиката ще направим всичко възможно българското кисело мляко „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ“ да продължи да бъде една емблема на България по света. Това каза зам.-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на нов магазин на фирмата. По негови думи въпреки, че „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ“ ЕАД е държавна фирма тя показва, че има бъдеще и е напълно конкурентоспособна на пазара.

„Разработването и внедряването на иновативни продукти на „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ“ ЕАД е продиктувано от целта на фирмата да запази лидерската си позиция като производител на стартерни култури“, допълни зам.-министърът.

Той акцентира, че екипът на Министерството на икономиката ще съдейства на българския бизнес и на малките и средни предприятия, да могат да оцелеят в тази сложна икономическа среда. „Най важното сега е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 да стартира, за да могат да се осигурят финансови средства за бизнеса, което е основен наш приоритет", заключи зам.-министър Петров.

Откритият днес представителен магазин от веригата на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД е шестият обект в страната и четвъртият в гр. София.

От началото на следващата година „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ“ ЕАД ще предложи на българския пазар няколко от своите най-нови продукти. Ще бъдат пуснати изцяло иновативни разработки на специализирания научен център към фирмата, ориентирани към избора на здравословен начин на живот.

Едни от най-новите продукти на фирмата са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране. Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.