fbpx Кметът на Берлин посети щанда на България по време на Международното туристическо изложение в Берлин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кметът на Берлин посети щанда на България по време на Международното туристическо изложение в Берлин

За първи път от няколко години насам щандът ни беше посетен от кмета на Берлин Клаус Воверайт и федералния министър на икономиката и технологиите Райнер Брюдерле в рамките на официалната им обиколка при откриването на изложението днес. Тема на националното представяне на страната ни е „България - модерна целогодишна туристическа дестинация” с акцент върху възможностите за културен, СПА и уелнес туризъм. Страната ни участва за 42-ри път на световната борса и се представя с национален щанд с площ от 540 кв. м и 32-ма изложители.

На българският щанд се демонстрират традиционни български занаяти и фолклорна програма. Аниматорът Росица Иванова изработва дребни сувенири и мартеници за посетителите. За гостите на националния щанд има и специален винен бар за дегустации на подбрана селекция качествена българска продукция.

Една от големите атракции на изложението е болид от Формула 3, с които община Варна рекламира предстоящия през лятото кръг от състезанието, който за първи път ще се проведе в България.