fbpx Колко километра ще изминете с велосипед през май? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Колко километра ще изминете с велосипед през май?

Първите 200 участника в “До работа с колело” вече се регистрираха, готови за трупане на велосипедни километри през целия месец май. Сред тях са и първите 8 сформирани отбора. Споделянето на изминатите с велосипед километри, заедно с индивидуално, отборно и градско класиране ще бъдат отворени точно на 1 май в http://www.bike2work.be

От 1 до 30 май ще могат да се регистрират и съревновават всички запалени, начинаещи, възрастни, невръстни и подрастващи велосипедисти.

Организаторите уточняват, че за вело-километри до работа се смята всяко каране до работно място, училище, пазаруване, разходка, среща с приятели и всяко друго място или занимание достъпно с велосипед.

В миналогодишната кампания участие взеха отбори на общински и областни администрации, министерства и други институции. Очакваме тяхно включване и сега като индикатор за променящата се политика за чист, здравословен и ефективен вело-транспорт.

Участниците в националната кампания могат да посочват в кое населено място велосипедират. Досега регистрираните са отбелязали участие в 6 града и 1 село. Най-велосипедния град и село ще определим според постиженията на първите трима участници с най-добри постижения.

Набавете си вело-километраж/ вело-компютър, заредете GPS-ите и споделяйте велосипедните си разстояния всеки ден от 1 до 30 май. Следете класирането, за да видите кой напредва по следите ви или пори въздуха пред вас.