fbpx Защо чашата на Джордж Клуни е празна? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Защо чашата на Джордж Клуни е празна?

Джордж Клуни държи празна чаша с лого Nespresso вместо любимото си кафе. Това е новата кампания на марката, като празната чаша е символ на риска пред много производители по света, от които над 140 000 работят директно с швейцарската компания. В момента 60% от дивите видове кафе са застрашени и 50% от земята, използвана за отглеждане на кафе днес, може да стане нежизненоспособна до 2050 г. Висококачествената арабика е особено уязвима на атмосферни промени и повишаването на температурите.

Подсигуряване и закрила на висококачественото кафе в бъдеще е в основата на стратегията на Nespresso през последните 20 години. Лансирана през 2003 г. в сътрудничество с Rainforest Alliance, програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™ помага за подобряване на добива и качеството на реколтата, като същевременно защитава околната среда и поминъка на фермерите и техните общности.

Подпомагането на земеделските общности да защитават земята си от метеорологичните сътресения, катo се борят с причините за промените в климата, е от решаващо значение за устойчивото производство на висококачествено кафе чрез регенеративно земеделие: подход с потенциал да намали глобалните емисии от производствата на културите, но и да подобри устойчивостта на селските райони срещу климатичните промени.

Джордж Клуни споделя: „Заплахата от изменението на климата е реална и производителите на кафе са на първа линия. Жизненоважно е да дадем възможност на тези общности да изградят финансова и екологична устойчивост, така че не само да оцелеят, но и да процъфтяват и просперират. Изменението на климата не е нещо, което една компания или дори цяла индустрия може да коригира. Това изисква спешни, смели действия в глобален мащаб. Залозите са високи.”