fbpx Доц. д-р Григорий Вазов удари първия звънец на новата учебна година във ВУЗФ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Доц. д-р Григорий Вазов удари първия звънец на новата учебна година във ВУЗФ

„Скъпи първокурсници и настоящи студенти, вие разполагате с едно голямо предимство, което е основополагащо за успеха – вие имате силата и красотата на младостта. Използвайте ги, открийте своя път, последвайте своята мечта. Но моля ви, не се лутайте между много мечти – изберете една и се фокусирайте върху нея. Това е един от ключовете на успеха. Така ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) доц. Григорий Вазов се обърна към студентите на официалната церемония по откриването на новата академична 2018/2019 учебна година. Тя се проведе на 1 октомври, понеделник, в зала 501 на университета.
Доц. Вазов очерта накратко пътя на ВУЗФ за 16-те години от създаването му и заключи, че романтичният период в развитието на университета е приключил и е започнал нов много силен етап. Той посочи, че за тези години ВУЗФ е изградил най-силния преподавателски състав в България и студентите се обучават от най-добрите преподаватели. През настоящата учебна година ВУЗФ ще открие нов проект, който има перспективата да промени пазара на научно-приложни изследвания в България, загатна доц. Вазов.

Специално приветствие към студентите отправи и президентът на университета Апостол Апостолов. "Целта на ВУЗФ е да ви дадем стойност чрез знанието. Това е не само наше задължение, но и наше желание. Да ви дадем свободата на духа, да ви стимулираме да взимате решения и да отстоявате своето право, това е нашата мисия и кредо“, категоричен бе той.

По време на тържествената церемония ректорът доц. д-р Григорий Вазов, президентът на ВУЗФ Апостол Апостолов и зам.-ректорът по научната дейност и докторантското обучение проф. дпн Сава Гроздев връчиха дипломи на отличени студенти на ВУЗФ, спечелили медали и награди от Националната студентска олимпиада по математика с международно участие, Втората международна олимпиада по Финансова и актюерна математика, както и от Студентската и докторантската научна конференция във ВУЗФ. Специално приветствие към всички отправи и вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова, която им пожела да не спират да се опитват да правят света около тях по-добър и да помагат и на останалите да бъдат успешни. “Пожелавам ви да озарявате с присъствието си всяка ситуация, в която попаднете и да станете много трудно заменими, когато си тръгвате”, заключи тя.