fbpx Нова безалкохолна бира на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова безалкохолна бира на българския пазар

България, заедно с Полша е един от двата пазара на Карлсберг Груп, в които пилотно се предлага безалкохолната бира Birell в два стила, а през 2019 година, ще бъде представена и в други държави.

Birell Pilsner е лагер бира с наситен житен характер, добре балансирани плодови нотки и лек, дълготраен малцов вкус. Birell Belgian Wit е с характерен екзотичен плодов вкус, хлебни нотки с дълготраен плодов и леко горчив послевкус.

Благодарение на голямото търсене от страна на потребителите, категорията на безалкохолните бири (БАБ) бележи ръст с 90% в световен мащаб през последните десет години. В Карлсберг Груп ръстът в обем на безалкохолните бири през първото тримесечие на 2018 година е 23% - сравнено със същия период на предходната година – според Финансовия доклад на компанията, който бе публикуван на 01.05.2018 година. В България този сегмент се развива с още по-големи темпове, като по данни на агенция Nielsen за първите пет месеца на годината безалкохолните пива са нараснали в обем с 38% (спрямо същия период на 2017г.)

Комуникационната кампания зад Birell е разработена изцяло от българския екип на Карлсберг България и от българска творческа агенция – Ноубъл Графикс и ще се ползва на всички пазари от глобалната компания, които включват Birell в своето портфолио.