fbpx Късометражният филм „Куче“ в селекцията на So Independent | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Късометражният филм „Куче“ в селекцията на So Independent

За първи път в София почитателите на киноизкуството ще могат да гледат носителя на Голямата награда за късометражен филм „Златна роза“ 2016 - „Куче“. Прожекциите са част от програмата „Български късометражни филми Част I“ на So Independent Film Festival.

Филмът разказва за случайната срещата между двама непознати. Боян е около тридесет годишен мъж със синина под окото. Спешно му трябват пари и иска да си получи обещания хонорар. Албена е мълчалива служителка на средна възраст, отговорна за плащането. Сумата трябва да се изтегли от банка. На път за там обаче, кучето на Албена се оказва тежко болно. Странният ритъм на този наглед обикновен, делничен ден, задаван колкото от външните случки, толкова и от собственото светоусещане на героите, ги увлича да преминат заедно през него.

Без натрапване филмът прави осезаеми фините, крехки нишки в човешките взаимоотношения. Неусетно потапя навътре в ефирната си атмосфера. Операторската работа е на Борис Славков, звуковата среда е изградена от Иван Андреев, а монтажът е на Виктория Радославова. В главните роли на Боян и Албена се превъплъщават актьорите Делян Илиев и Деляна Хаджиянкова. Участват още: Иван Савов, Стефан Денолюбов, Станислава Николова, Ирина Андреева, Юлиян Петров, Тодор Близнаков.

„Куче“ е първият късометражен филм на режисьора Владимир Петев след дипломирането му от Руския държавен университет по кинематография „С. Герасимов“ – Москва. Предхождат го учебните „17 към 1“ (2008) и „Елена през август“ (2010). Сценарият на „Куче“ е написан в съавторство с Гийом Проценко.

Билетите за двете прожекции вече са в продажба и могат да бъдат закупени от касите на „Одеон“ и „Дом на киното“.