fbpx Берлинаре, BMW и червеният килим | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Берлинаре, BMW и червеният килим

На 9-ти февруари отвори врати 62-то издание на филмовия фестивал "Берлинале", което ще продължи до 19.02. В рамките на фестивала ще бъдат представени общо 400 филма. 18 ще направят и своите световни премиери, като ще се състезават за призовете "Сребърна мечка" и "Златна мечка". Сред претендентите за награди са филмите "Пленник" на Брилянте Мендоса, "Сбогом, кралице моя" на Беноа Жако, "Метеора" на гръцкия режисьор Спирос Статулопулос. С шанс за статуетки са и трима представители на домакините – Ханс-Кристиан Шмидт с "Какво остава", Кристиан Пецолд с "Барбара" и Матиас Глазнер със скандалния "Милост".

С най-голямо любопитство се очаква режисьорския дебют на Анджелина Джоли с "В земя на кръв и мед", и екранизациято по романа на Мопасан – "Бел Ами", с участието на Робърт Патинсън.

За трета поредна година, основен партньор на Берлинския международен филмов фестивал е BMW Group, които предоставят над 100 автомобила, които гарантират, че звездите ще пристигат на червения килим навреме и със стил. За събитието са предоставени, както актуални модели от висок клас, като BMW Серия 5 Gran Turismo, BMW Серия 7 и новото BMW Серия 6 Gran Coupe, така и класически автомобили, сами по себе си звезди от големия екран. Така например BMW 326 кабриолет, участвал в "Тенекиеният барабан", BMW 501 автомобилът "Isar 12" от сериала "Funkstreife Isar 12 (Позивна Изар 12)" от 1960, и BMW Z8 от "Само един свят не стига „ (1999 г.) По време на филмовия фестивал, десет от най-обещаващите млади актьори ще бъдат превозвани с конфигурирани от самите тях автомобили MINI, в рамките на инициативата "EFP Shooting stars - най-добрите млади актьори". Те ще бъдат персонализирани с цитати и креативни провокации, които подчертават творческия потенциал на младите участници.