fbpx BMW Group Design с отличия за дизайн | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW Group Design с отличия за дизайн

 

BMW Group Design получи множество отличия за изключителен дизайн в GOOD DESIGN™ Award 2013: в категорията „Транспорт 2013“ бяха наградени BMW Серия 3 Gran Turismo, MINI Paceman, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé и BMW R 1200 GS. В категорията „Графика/ Идентичност/ Опаковка 2013“ отличен е филмът „The BMW Concept Ninety Story”.

През последните години BMW Group Design е носител на реномираното отличие в множество категории. Сред победителите през миналата година са и BMW Серия 6 Гран Купе, BMW Серия 3 Седан, BMW M6 Купе, MINI Roadster, системата BMW Travel & Comfort, както и BMW M5.
BMW Серия 3 Gran Turismo гарантира висок комфорт при пътуване в уникална атмосфера. Този модел съчетава спортно-динамичните гени на лимузината с функционалността и гъвкавостта на BMW Серия 3 Туринг. Уникалната индивидуалност на екстериора се подчертава от вратите без рамки на прозорците, подобната на купе, плавно снижаваща се линия на покрива и големия, електрически задвижван заден капак.

MINI Paceman е първото Sports Activity Coupé в премиум сегмента на малките и компактните автомобили. Комбинацията от спортен дизайн, подобен на купе силует и изискан интериор превръща MINI Paceman в изключително явление в трафика на големите градове.
BMW R 1200 GS впечатлява с уникалната комбинация между неподражаемия език на формите и атлетично офроуд-излъчване. Благодарение на типичния за GS дизайн на BMW Motorrad новото поколение на любимото ендуро за дълги пътувания се превръща в олицетворение на стилистичното съвършенство на една икона при мотоциклетите.

BMW и Pininfarina са две от марките с най-богати традиции при производството на автомобили. Те са олицетворение на върхови технологии, стил, динамика и естетика. С BMW Pininfarina Gran Lusso Coup é двата производителя представят първия резултат от своето сътрудничество. Уникатът е ексклузивна интерпретация на луксозно купе на BMW, пречупена през очите на Pininfarina. Дизайнерските екипи са работили в тясно сътрудничество, за да създават нова, изключителна индивидуалност в луксозния сегмент на високия клас: типично BMW, излъчващо финия стил на Pininfarina.

Филмът TheBMW Concept Ninety Story представя историята на създаването на едноименния мотоциклет, конструиран по повод 90-годишния юбилей на BMW Motorrad в сътрудничество с реномираното Custom Bike-студио „Roland Sands Design“. Каросерията на красивата реминисценция на BMW R 90 S е създадена изцяло на ръка. Това е модерна интерпретация на същността на мотоциклета: съзвучието между човека и машината – чисто и емоционално.
GOOD DESIGN™ Award е най-старото дизайнерско отличие в света и се смята за една от най-реномираните награди по отношение на дизайна. То е основано през 1950 година от архитектите Ееро Сааринен, Рей и Чарлс Еймс и от куратора на MoMa Едгар Кауфман младши в Чикаго и се връчва от Athenaeum в Чикаго, от музея за архитектура и дизайн, както и от European Centre for Architecture, Art Design и Urban Studies.