fbpx Jaguar и Land Rover с лидерски позиции при потребителско проучване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Jaguar и Land Rover с лидерски позиции при потребителско проучване

Jaguar запази второто си място в най-новото проучване на американската изследователска агенция J.D. Power and Associates за пътно поведение, ефективност и дизайн. В основата на успеха е моделът XJ, който е отличен със сребърните медали в надпревара с 34 луксозни марки автомобили. Друг представител на Великобритания – Range Rover Evoque е безапелационен победител в същото изследване. Всъдеходът е избран за най-привлекателен кросоувър в премиум сегмента. В проучването на J.D. Power and Associates Jaguar XJ събира 901 точки. Моделът е един от само трите в автомобилната индустрия, който успява да надхвърли 900 точки.

Другият британски представител, Land Rover, е на шесто място в бранша по общи показатели, което показва, че серията луксозни всъдеходи на компанията се възприема много положително от клиентите. Гамата автомобили на Land Rover се оглавява от новия Range Rover Evoque, който за своята първа година в проучването триумфира убедително по показатели над всички останали всъдеходи в премиум кросоувър сегмента. Според проучването, клиентите на удостоения с редица награди Evoque оценяват най-вече неговия дизайн и икономичност в сравнение с останалите превозни средства от същия сегмент. Членовете на журито изтъкват, че Range Rover Evoque комбинира водеща в класа ефективност с динамично и бързоподвижно управление върху всякакъв терен. Това е 102-рата награда за модела само година след появяването му на пазара.

Изследванията на J.D. Power and Associates се базират на проучвания, свързани с потребителското задоволство. Собствениците на нови автомобили оценяват 80 компонента във возилото си, като обясняват ясно и подробно какво точно в тях им харесва или не ги задоволява. Тези проучвания са от голяма полза за автомобилните производители. Те им дават ясна представа за нагласите в обществото и сферите, нуждаещи се от подобрение, за да бъдат доволни клиентите.