fbpx LG създава нова марка в областта на изкуствения интелект | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

LG създава нова марка в областта на изкуствения интелект

LG Electronics обяви създаването на своя нов бранд ThinQ, с който ще обозначава всички свои домакински уреди през 2018 г., както и услугите и продуктите си в областта на потребителската електроника, които използват изкуствен интелект (AI). Продуктите и услугите LG ThinQ ще имат възможността да използват машинно самообучение и да общуват помежду си, използвайки множество технологии за изкуствен интелект, разработени от партньори и в рамките собствената си AI технология - DeepThinQ.

LG положи основите на първите проекти в областта на изкуствения интелект по време на CES 2017, когато обяви DeepThinQ, последвано от инициативата да внедри Wi-Fi във всички свои премиум уреди, излезли на пазара тази година. През юни LG откри своята Лаборатория за изкуствен интелект в Сеул под ръководството на главния технически директор на компанията, което директно свърза под една шапка всички разнообразни AI проучвания и технологии на компанията, които разпознават и се учат от глас, видео и сензори. AI лабораторията на LG допринесе за създаването на първия в света климатик, изучаващ пространството около себе си, както и интелигентни хладилници, перални машини и прахосмукачки-роботи.

“Целта на марката ThinQ е да покаже още по-ярко, че интелигентните продукти на LG винаги мислят за клиента и за това да направят живота му по-добър,” каза Хан Чанг-хии, завеждащ глобалния маркетинг център на LG. “Изкуственият интелект е следващата революция в технологиите и в ролята си на лидер при уредите за дома и потребителската електроника, ние носим отговорност да направим AI по-лесен за възприемане и по-малко стряскащ за потребителите.”