fbpx Лидерите на световния фамилен бизнес у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Лидерите на световния фамилен бизнес у нас

Третата официална вечеря, която Сдружението на фамилния бизнес в България организира по случай „Деня на семейството” се проведе в София. Специални гости на вечерята бяха министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и членовете на Борда на директорите на FBN International (Международната организация на фамилния бизнес).

Президентът на организацията Тиери Ломбар пристигна в България заедно с членовете на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на FBN International, като страната ни е първата от Източна Европа, която става домакин на среща на това ниво. FBN International се разпростира в 50 страни на всички континенти и има над 3500 компании-членове.
На Вечерята присъстваха представители над 60 фамилни компании, като някои от тях с три активно работещи поколения. По време на Вечерята имаше и специална секция за представителите на Next Generation (Младото поколение). Включването на младите в бизнеса на техните родители е ключово за развитието на фамилните компании.
„Една от нашите основни задачи е да направим специалността „фамилен бизнес” предмет на интерес и за академичните среди в България.”, коментира по време на Официалната част на вечерята Христо Илиев, председател на Сдружението на фамилния бизнес в България. “Надяваме се скоро в университетите да се утвърдят катедри по „семеен бизнес”, където да се изучават неговите специфики, както това става в Испания, където има 25 университета, в чиито програми е заложена специалността „Управление на фамилния бизнес”.