fbpx Малките фирми в България са по-динамични и креативни във Facebook | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Малките фирми в България са по-динамични и креативни във Facebook

Малките фирми в България са по-динамични и креативни във Facebook

Над 1 милион активни потребители на Фейсбук в България. Само за една година е нарастнал многократно не само броят на полюбопитствалите да се регистрират в социалната мрежа, но и тези, които всекидневно ползват Фейсбук за общуване с приятели, колеги, бизнес партньори или клиенти. Това са близо една трета от всички интернет потребители в България. Това показва изследване на Комфо България.
Жените са малко повече като брой и много по-активни като присъствие и отношение в мрежата. Повече от 80% от потребителите са на възраст между 18 и 40 години. „Виждаме голяма промяна за тази една година. Потребителите свикнаха с платформата. Научиха се как да избягват нещата, които не харесват, както и да филтрират само полезната и интересна за тях информация. Затова и активността им и качеството на споделената информация са много по-високи към днешна дата.” казва Ивайло Христов, директор бизнес развитие в Комфо България.
В България малките и средни компании се оказват много по-адаптивни и предприемчиви в новата среда. Те подхожда смело и предприемчиво, докато компании, работещи с големи, утвърдени марки, подхождат плахо и чакат да видят какво ще се случи.
Разбира се “ твоят БИЗНЕС” също има своя страница в голямото социално пространство.