fbpx MediaPro Entertainment представи за първи път дейността си у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

MediaPro Entertainment представи за първи път дейността си у нас

MediaPro Entertainment направи своето първо представяне пред българските медии. Компанията стъпи на нашия пазар в края на 2010 г. и екипът й, който вече се състои от над 160 човека, работи по редица локални и интернационални проекти. MediaPro Entertainment е водеща продуцентска компания в Централна и Източна Европа и през 2009 г. е придобита от Central European Media Enterprises (CME), настоящ собственик на bTV Media Group.
MediaPro Entertainment е основен производител на местните филми, сериали и забавни програми за водещите телевизионни станции на CME в Централна и Източна Европа, както и на едни от най-успешните локални кино проекти. Продукцията й се основава на богат архив от сценарии и формати и на множеството талантливи писатели и режисьори, които произвеждат нови продукции, подходящи за местния пазар.

Освен в реализирането на телевизионни продукции, екипът на MediaPro Entertainment има над 10 годишен опит и в заснемането на рекламни и музикални клипове и в продуцирането на концерти и събития. Това се дължи на факта, че след стъпването си на българския пазар компанията присъединява продукционния екип на bTV, воден от Бранко Салич, който заема поста Ръководител “Продукционно обслужване” в MediaPro Entertainment.
“Survivor” 1,2,3,4, “Music Idol” 1,2,3, “Dancing Stars” 1,2, “Размяна на съпруги”, телевизионният сериал „Тя и той”- това са само част от форматите, които екипът е реализирал през годините. Днес MediaPro Entertainment осигурява продукцията на един от най-нашумелите праймтаймови формати “Lord of the Chefs”, както и на други актуални предавания като „bTV Новините”, “Шоуто на Слави”, “Комиците”, “Нека говорят … с Росен Петров”, “Модерно”, “Код: Криминално”, “Сеизмограф”, “Хрътките”.

Уникалното за компанията в България е вътрешната агенция за менажиране на таланти и кастинг. Тя следва утвърдени международни модели за развитие на известни лица, както и за налагането на нови. За първи път у нас процесът на менажиране на таланти ще бъде застъпен в цялостното и поетапно развитие на всеки нов телевизионен проект.