fbpx Microsoft University Norway се доверява на български експерти за обучението на студенти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Microsoft University Norway се доверява на български експерти за обучението на студенти

Microsoft University Norway се доверява на български експерти за обучението на студенти

 

Организаторите на Microsoft University Norway (MSU) отново избраха студентите им да бъдат обучени от българските ИТ специалисти – Маргарита Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy и Иван Донев, част от консултантския екип на Инсирит и лектор в SQL Master Academy. Наумова ще бъде част от лекторския екип на MSU за трета поредна година, а Иван Донев – за втора.

Microsoft University Norway е образователна програма, инициирана в отговор на огромното търсене на Майкрософт компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се пазар на информационните технологии.

Целта на MSU е в рамките на шест седмици интензивно обучение да се обучат и сертифицират специалисти, които непосредствено след завършването на университета да имат компетенцията, необходима за работа в компании партньори на Майкрософт Норвегия. Програмата дава не само възможност за работа в една истински динамична индустрия, но и уникален опит, който ще бъде търсен в дългосрочен план.

След дълъг подбор одобрените участници тази година, които ще получат шанс за интензивно обучение и нова работа са шестнадесет . Те са разделени в две групи, като инструкторите – Наумова и Донев, ги подготвят за сертификация в областта на Microsoft Data Platform Business Intelligence и Advanced Analytics.
Невероятните резултати на българските лектори в програмата, допринесли за високия процент успеваемост на студентите  през миналогодишните издания на инициативата са причината организаторите да не се поколебаят и тази година да работят съвместно с експертите ни.

Facebook коментари