Microsoft University Norway се доверява на български експерти за обучението на студенти

 

Организаторите на Microsoft University Norway (MSU) отново избраха студентите им да бъдат обучени от българските ИТ специалисти – Маргарита Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy и Иван Донев, част от консултантския екип на Инсирит и лектор в SQL Master Academy. Наумова ще бъде част от лекторския екип на MSU за трета поредна година, а Иван Донев – за втора.

Microsoft University Norway е образователна програма, инициирана в отговор на огромното търсене на Майкрософт компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се пазар на информационните технологии.

Целта на MSU е в рамките на шест седмици интензивно обучение да се обучат и сертифицират специалисти, които непосредствено след завършването на университета да имат компетенцията, необходима за работа в компании партньори на Майкрософт Норвегия. Програмата дава не само възможност за работа в една истински динамична индустрия, но и уникален опит, който ще бъде търсен в дългосрочен план.

След дълъг подбор одобрените участници тази година, които ще получат шанс за интензивно обучение и нова работа са шестнадесет . Те са разделени в две групи, като инструкторите – Наумова и Донев, ги подготвят за сертификация в областта на Microsoft Data Platform Business Intelligence и Advanced Analytics.
Невероятните резултати на българските лектори в програмата, допринесли за високия процент успеваемост на студентите  през миналогодишните издания на инициативата са причината организаторите да не се поколебаят и тази година да работят съвместно с експертите ни.