fbpx Бизнесът и властта сядат на една маса в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът и властта сядат на една маса в Пловдив

Конференцията „Българска индустрия: мисия възможна", която ще се състои на 11 април 2014 г. (петък) от 9,00 до 12,30 ч. в Новотел Пловдив, е уникално събитие за индустриалната общност в страната. Организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще съберат на една маса правителство, местна власт и водещи български и международни компании, за да дискутират и анализират актуалните теми, които влияят на инвестициите, производството и устойчивото развитие.

Основна тема са възможностите за икономически растеж в страната и в частност в района на Пловдив, привличането на чуждестранни инвестиции и осигуряването на условия за тласък на индустрията. Вниманието ще бъде насочено и към индустриалните зони и технологичните паркове като привлекателни места за инвестиции. Сред акцентите са предизвикателствата, пред които компаниите са изправени, приоритетите във финансирането по европейските програми, както и добрите бизнес практики.

Сред панелистите са Анна Янева, заместник-министър на икономиката, Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Ели Милушева, ръководител на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕ, арх. Илко Николов, председател на Общинския съвет в Пловдив. В конференцията ще участват и представители на Община Пловдив, кметове от региона, дипломати от посолствата на Германия, Холандия и Турция, топ мениджъри на международни и български компании. Икономистът Георги Стоев от Индъстри Уоч ще направи въвеждащото изказване. Списанието е медиен партньор на Конференцията.