fbpx Монделийз Интернешънъл приключи сделката по придобиването на Chipita Глобъл | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Монделийз Интернешънъл приключи сделката по придобиването на Chipita Глобъл

Монделийз Интернешънъл обяви, че е завършила придобиването на Chipita Глобъл S.A., лидер в категория кроасани и печени продукти за похапване в Централна и Източна Европа.

Придобиването ще позволи на Монделийз Интернешънъл да предложи широко портфолио от печени продукти в Европа, отговаряйки на нарастващото потребителско търсене в този сегмент. Това също така разкрива силен потенциал за иновации, обединявайки емблематични марки на компанията като Cadbury и Milka, с любимите марки кроасани и печени продукти на Chipita Глобъл S.A като 7Days. Продуктите на Chipita вече достигат до два милиарда потребители в повече от 50 страни.

От днес ще бъде създаден временен управленски екип, който да управлява операциите на Chipita и който ще спомогне процеса по интеграция, който ще се случи през 2022 г. Временният управленски екип, който е балансирана комбинация от опитни лидери на Монделийз Интернешънъл и такива от Chipita Глобъл SA, ще бъде ръководен от Иво Найденов, който е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дългогодишен опит на пазарите в Югоизточна Европа. Иво ще допринесе с широк спектър от опит в тази си роля, натрупан в продължение на дълга кариера в хранително-вкусовата индустрия както в рамките на Монделийз Интернешънъл, така и извън нея.

Новият временен главен изпълнителен директор Иво Найденов каза:„Отдавна се възхищавам на Chipita и съм развълнуван да работим заедно с новите ни колеги за развитието на иновациите и създаването на страхотни нови продуктови комбинации. Това ни дава много нови възможност както да се учим един от друг, така и да растем заедно, създавайки нови перспективи и възможности за нашите служители и марки. Планираме даприемем Chipita Глобъл S.A. в Монделийз Интернешънъл по внимателен, отговорен и грижовен начин, с уважение към страхотния бизнес, изграден от служителите на компанията през последните 40 години.”