fbpx Морската градина във Варна без автомобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Морската градина във Варна без автомобили

Морската градина във Варна без автомобили

В Морската градина във Варна вече няма да влизат автомобили, а историческата част на Приморския парк е пешеходна зона. Изключения ще се правят само за автомобили със специален режим – линейки, полицейски коли и т.н. Новите ограничения влизат в сила и за останалата част от Морската градина. Алеята до Калните бани вече ще бъде само пешеходна зона, а пред градския басейн ще бъдат поставени трайни заграждения.

По-строги правила за движение ще има и за крайбрежната алея. С кола до плажа може да се отиде през входа под "Почивка", но движението по крайбрежната алея е разрешено само до Пантеона, където има и полицейски пост. Другият вариант е входът през "Акациите", но пътят е отворен само до паркинга на "Хоризонт". До тенис клуба под Спортна зала могат да влизат членовете му, а ако няма място на паркинга, вече ще трябва да ползват външния. Живеещите в кооперациите извън историческото ядро на Морската градина ползват входа до Делфинариума.

За да минат с колите си, те трябва да представят лична карта с адресна регистрация, а ако паркират извън имота си - ще бъдат глобявани. Изключения от тези правила ще се правят само за автомобилите, които зареждат заведенията, но те ще могат да доставят стока само между 4 и 9 часа сутринта. От догодина се обмисля те да бъдат заменени с електрокари.

 

Facebook коментари