fbpx Музикалното училище в Котел с обновено общежитие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Музикалното училище в Котел с обновено общежитие

Музикалното училище в Котел с обновено общежитие

Учениците от Музикалното училище в Котел „Филип Кутев” вече имат обновени стаи в общежитието. 30 от общо 60 жилищни помещения в общежитието са ремотирани със средства на австрийски пенсионери. Към дарените 90 хил. лева от туристите на Съюза на австрийските пенсионери, гостували в Слънчев бряг по програмата на „Сениорен Райзен” през миналата година, се прибавиха още 70 хиляди.

Да споделят вълнуващите мигове на ученици и учители при откриване на ремонтираните и изцяло обзаведени стаи в общежитието в Котел пристигнаха Ана Блатник - председател на Федералния съвет на Република Австрия,  Алис Алш-Харант от дирекция „Международни отношения” на австрийския парламент, Томас Щьолцл – съветник в посолството на Република Австрия в България, Герлинде Цеетнер – директор на туроператора „Сениорен райзен” и Калин Сутев – управител на Destination Touristic Services - българският партньор на австрийската фирма. На церемонията присъства и Мариела Байкова – заместник-кмет на община Котел.

Благотворителната кампания за набиране на средства стартира след като Съюзът на австрийските пенсионери избра Слънчев бряг за място на „Пролетните срещи” на своите членове през 2013 г. и 2014 г. И в двете години австрийските туристи пребиваваха тук през месец април. Програмата на общо 12 хил. възрастни австрийци включваше и посещение на музикалното училище в Котел. Трогнати и възхитени от таланта на учениците, още първите австрийски групи решиха с лични средства да подпомогнат финансово училището, като се ангажират с ремонта на общежитието му. Към уникалната инициатива се присъединиха „ДТС –Турист Сървисиз” ООД и Димитър Караненов, собственик на хотелите „Флора Парк” и „Приморец” и прибавиха още 20 хил. лв. Управителят на Destination Touristic Services Калин Сутев осигури подкрепа и от к.к. Албена, където австрийски пенсионери са гостували преди години.