fbpx Над 400 разработчици на Microsoft In Touch | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Над 400 разработчици на Microsoft In Touch

Над 400 разработчици на Microsoft In Touch

Най-мащабната конференция за разработчици Microsoft In Touch посрещна над 400 гости от България, Македония, Хърватска и Сърбия. Двудневното събитие събра 18 лектори от България и чужбина.

Конференцията беше официално открита от Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България, и Амрот Абдела, директор „Стартъпи и партньорства” за инициативата Microsoft 4Africa, която вдъхнови публиката с невероятния си разказ за това, как иновациите носят със себе си социални и икономически промени в обществото.

Една от инициативите, чрез които Microsoft инвестира в разработчици и млади предприемачи е 4Africa, която има за цел да ускори растежа на Африка, като осигури възможности на младите хора да развиват уменията си и им предоставя инструментите и ресурсите, за да изградят своето бъдеще и това на континента. За да постигне това, Microsoft се фокусира върху 3 сфери: умения на световно ниво, достъп до технологии и образование, и иновации, които са неразривно свързани с развитието на Африка и бизнеса на Microsoft. Инициативата не е начинание за корпоративна социална отговорност; нейната мисия е да помогне на африканците сами да направляват бъдещето си.

„Целта на 4Afrika е да даде възможност на всеки африканец, който има добра идея за бизнес или приложение, да я превърне в реалност, което от своя страна помага на общността, държавата и континента му“, каза Амрот Абдела. „Стимулирането на местните иновации е ключово за растежа на Африка. Разработчитиците, техническите експерти и предприемачите имат най-важна роля в това и ние се радваме да развиваме тяхната общност.“

Инициативата 4Africa организира две събития за създаване на приложения AppFactories в Южна Африка и Египет, където амбициозни девелъпъри разработват около 90 нови приложения за Windows Store всеки месец. Освен, че участват в технически тренинги, участниците в събитията развиват и своите бизнес умения, така че да могат да стартират собствени компании в бъдеще. Общо до момента в AppFactories са създадени около 500 приложения.