fbpx Почистиха част река Девинска край Девин | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Почистиха част река Девинска край Девин

Eжегодната акция по почистването на градската част на река Девинска, организирана от Община Девин, Клуб по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД събра близо 150 кг. отпадъци бяха разчистени падналите клони по брега на реката в участъка от стадион Девин до градската ѝ част.

Иван Станев, мениджър на завода на „Девин“ ЕАД сподели: „Локалните действия, грижата за местните общности и околната среда са съществена част от политиката ни за устойчиво развитие „Извор на промяна“. Много се радвам, че нашите служители се припознават в нея и са съпричастни към опазването на девинската природа“. През април Община Девин организира и инициатива по почистване на града. „В началото на април се включихме и в инициативата на Община Девин по почистване. Нашият екип реновира алеята за отдих – пребоядисахме пейките и кошчетата, събрахме отпадъците и заедно се погрижихме заобикалящата ни среда да е по-чиста и приветлива“, допълни Иван Станев.

„Опазването за реката е приоритет в дейността ни и е част от инициативите ни за съхраняване на родопската природа. Особено важно е, че с тази инициатива даваме пример за подражание на децата и младите хора“, посочи Христо Пейков, председател на местния клуб по спортен риболов.

Ежегодното почистване на река Девинска се осъществява всяка пролет, като тази година е точно навреме за предстоящите квалификации и състезания за новия сезон. Риболовната зона „Хвани и пусни“ в града ще посрещне в почистения участък 44 риболовци от цялата страна за Trout Cup Devin 2024, организиран на 27-28 април. Трасето ще бъде домакин и на Световното първенство по улов на пъстърва с естествена стръв през 2025 година.