fbpx Най-новият мол в София отвори врати | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-новият мол в София отвори врати

С 3D шоу, музикални изпълнения и много шампанско бе открит новия мол в София. При прерязването на лентата, на което присъства и президента на България Росен Плевнелиев, изпълнителен директор на Bulgaria Mall Майлс Съмърфи сподели - „Седем години след като се роди идеята да построим мол на кръстовището на бул. България и бул. Т. Каблешков, съм изключително щастлив, че създадохме нещо невиждано за София. Този смел проект е успешен, благодарение на професионалните ни партньори и всички, които приеха идеята с цялото си сърце”.
Bulgaria Mall е с уникален остъклен таван с площ 1 300 кв.м., изчистен вътрешен дизайн с осветление, което и вечерно време дава усещане за естествена светлина. Архитектурният проект е дело на израелската компания MYSArchitectsStudio в сътрудничество с българското Студио 17,5. Освен изчистените и стилни линии, основен акцент на вътрешния дизайн е удобството. Bulgaria Mall е първият мол с „площадна“ архитектура. Четирите надземни етажа са подредени около просторен атриум. По този начин се улеснява видимостта и достъпа до всеки един от магазините. Общо на 33 000 m2 са разположени над 120 шопинг възможности от разнообразни, селектирани марки. В новия мол се представят и за първи път в нашата страна брандове.

На всеки етаж има стаи за грижа за най-малките деца, а за удобството на гостите са осигурени и 1100 паркинг места. На последният етаж на мола се намират седем кино салона според последните технологии и модерен салон за хранене, който ще предлага от италианска и традиционна българска кухня до фюжън и азиатски специалитети.